Contact Form

Name

Email *

Message *

Wednesday, August 8, 2012

Ujevara qe derdh zjarr… ne vend te ujit!!


Ky kendveshtrim unik i ujevares shkaktohet nga pasqyrimi i rrezeve diellore,kur ato godasin ujvaren nga nje kend te vecante.
Eshte mjaft e rralle sepse kjo mund te ndodhe vetem per nje periudhe 2 javorshe ne fund te shkurtit.
Per te kapur keto imazhe, fotografet duhet te jene te durueshem pasi duhet te perpiqen per disa vite per te vezhguar kete fenomen.
Arsyeja eshte se duhet te perputhen dy fenomenet natyror ne te njejtin moment dhe sigurisht FAT.Se pari duhet te kete ujvare, pasi uji krijohet nga debora qe duhet te shkrije ne krye te malit.Bora zakonisht shkrin ne Janar me rezultat shume here mos jete e mjaftueshme dhe me kete arsye uji krijohet ne Shkurt.
Gjithashtu dielli duhet te gjendet ne nje pike te caktuar te qiellit ne menyre qe drita e rrezeve te bjere ne uje me kend te drejte.Kjo ndodh vetem ne muzgun e Shkurtit.
Se fundi duhet te mos kete re ose ndonje pengese tjeter ne diell.
Disa ishin me fat te mjaftueshem per te shijuar ne fotografite e tyre…