Contact Form

Name

Email *

Message *

Monday, August 6, 2012

2-vjeçari që po trondit botën me zgjuarsinë e tij


Ndërsa të vegjelit e tjerë janë të kënaqur për t’u ulur para televiziorit, Sherwyn Sarabi preferon të kërkoni për shfaqjet e tij të preferuara, online. Kur ai nuk është shumë i zënë ai studion globin e tij apo enciklopedinë e preferuar. 2- vjeçari i jashtëzakonshëm mund të identifikojë të195 shtetet e pavarura sovrane në një hartë të botës – dhemadje t’i krahasojë ato me flamujt e tyre kombëtare. Sherwyn Sarabi gjithashtu mund të lexojë deri në 500 fjalë, përshkruan të gjitha organet kryesore të trupit dhe funksionet e tyre, llogarit deri në 200, identifikon forma dhe shpjegon vullkane dhe yjet. Sherwyn, i cili shkon në çerdhe dy mbasdite në javë, ka thënë fjalët e tij të para në moshën dhjetë muaj dhe luan në një iPhoneqë kur ishte 18 muaj. Aftësitë e tij kanë habitur ekspertët, si dheprindërit e tij Amanda, 35, dhe Daroud, 36. Prindërit shprehen se ne mund të dalim jashtë me të por ai nuk pushon së pyeturi pse, pse pse. Fëmija është kontrolluar nga mjeku i cili është habitur me shkallën e inteligjencës së tij, është parëdhe nga psikologë por të gjithë kanë reaguar pozitivisht, duke thëne se IQ e tij është mjaft lart mesatares së moshës së tij. Familja, nga Royston, South Yorkshire, ka kërkuar këshillë nga psikologu arsimor Dr Peter Congdon, i cili drejton Qendrën e fëmijëve të talentuar të informacionit në Solihull, West Midlands. Dr Congdon ka ofruar për të vlerësuar se IQ e Sherwyn Sarabi do të vlerësohet sapo ai të mbushë 3 vjeç, pasi tani është herët. Prindërit e Sherwyn shpresoj se ai mund të fillojë shkollën më shpejt se bashkëmoshatarët e tij për të ndaluar atë nga mërzitja – dhe atij tashmë u është ofruar një bursënga një shkollë lokale e pavarur