Contact Form

Name

Email *

Message *

Saturday, August 4, 2012

Takimi i rrallë i dy deteve që nuk mund të përzihen

Grenen është një gadishull ranor në veri të qytetit të Skagen, që ndërton majën veriore të Danimarkës. Është e formuar nga një brez rëre që shtrihet drejt veri-lindjes, në pikën ku Skagerrak dhe Kattegat bashkohen.

Danimarka në fakt është në qendër të një fenomeni të rrallë, valët e detit Kattegat (deti Baltik) dhe Skagerrat (deti verior) takohen bashkë, vijnë nga drejtime të kundërta, pa patur mundësi të përzihen për shkak të densitetit të tyre të ndryshëm.

Kjo foto dëshmon më së qarti efektin spektakolar të natyrës. Se bashkohen dy dete përmendet edhe në Kur’an, libërin i shenjtë të myslimanëve.