Contact Form

Name

Email *

Message *

Thursday, August 9, 2012

Gruaja Me Satanike Ne Bote Qe Ka Ekzistuar Ndonjehere…

Shume njerez e konsideronje si sataniken me te rrezikshme qe ka ekzistuar ndonjehere,akoma dhe nga Jack Ripper.
Ann Mary Cotton e njohur si “Vejusha e zeze” ishte nje nga grate me perverse te te gjitha kohrave ne Britani.Gjate periudhes tetor 1832 dhe deri e mars te 1873 kishte vrare 21 njeres,midis tyre dhe nenen e saj,femijet e saj,dhe burrat e saj. Mary Ann Cotton jetoj ne fshatin West Auckland, ne Durham te Anglise ku dhe u arrestua ne shtepine e saj ne 1873.
U ekzekutua po ne te njejtin vit ne burgun e Durham ne mars.
Mary Ann jetoj nje femijeri te mjerushme varferie.Humbi babain e saj ne nje aksident ne moshen 9-vjecare dhe ne moshen 14-vjecare nena e saj martohet perseri.
“Vejusha e zeze” martohet ne moshen 19 vjece me minatorin William Mowbray dhe bejne bashke 5 femije.4 nga femijet vdiqen papritmas,cifti beri dhe tre femije te tjere te cilet vdiqen me te njejten menyre.
Ne 1865, William Mowbray vdiq nga çrregullime të renda zorreve.
Me qellim parate nga siguracionet,Mary Ann Cotton u martua 4 here dhe vrau 3 burrat e saj,nenen e saj,dhe 15 femijet e saj (7 te adoptuar), nje dashnorin e saj dhe nje shokun e saj.
Me pas u vertetua se te gjitha viktimat e saj vdiqen nga helmimi me arsenik.
Viktimat e Mary Ann Cotton
1852-1856 Kater femijet e saj te pa pagezuar qe linden ne Cornwall
1860 3-Vjecarja vajza e saj Margaret Jane Mowbray
1865 Djali i saj Robert William Mowbray
1865 Burri i saj William Mowbray 39 vjec
1865 Vajza e saj e dyte Margaret Jane Mowbray vdiq dhe kjo ne moshen 3-vjecare
1866 Burri i saj i dyte George Ward, vdiq ne moshen 33 vjecare
1866 10-Vjecari djali i saj John Robinson
1867 Nena e saj Margaret Stott ne moshen 54-vjecare
1867 Djali i saj i adoptuar James Robinson JNR
1867 Vajza e saj e adoptuar Elizabeth Robinson
1867 Vajza e saj 9-vjecare Mary Isabella Mowbray
1868 3-Vjecarja vajza e saj Mary Isabella Robinson
1870 Kunata e saj dhe shoqe Margaret Cotton
1871 Burri i saj Frederick Cotton SNR
1972 14-Vjecari djali i saj Robert Robson Cotton
1872 I dashuri i saj Joseph Nattrass
1872 I adopruari djali i saj Charles Edward Cotton