Contact Form

Name

Email *

Message *

Wednesday, September 5, 2012

Kush vishet me të kuqe, “i vërsulen” meshkujt

Efekti i kuq. Kështu njihet ai që shkakton në fakt një fustan i kuq, një buzëkuq i ndezur, apo edhe një palë këpuce të kuqe.

Sipas një studimi të publikuar në gazetën “Journal of Hospitality and Tourism Research”, ai tregon sesi meshkujt “ndizen” shumë pas kësaj ngjyre dhe prandaj, përfshihen në të ashtuquajturin “efekti i kuq”.

E pikërisht për një shkak të tillë, shumë lokale në mbarë botën, kanë nisur që të aplikojnë veshjet e kuqe tek kamerieret e tyre.

Rezultati? Ka qenë fantastik, pohojnë studiuesit.

Të tilla lokale, kanë arritur të tërheqin gati 50% më shumë klientelë mashkullore se lokalet e tjerë, që mund të kenë patur shumë investime, por ama jo efekte te kuqe.